Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Evenement weergaven navigatie

juli 2021

Verdiepingsworkshop Directe Schade Afhandeling

1 juli, 2021 | 13:00 - 16:00
Bureau DFO Hoevelaken,

Via algemene webinars hebben schadebehandelaars de afgelopen maanden informatie tot zich genomen met betrekking tot het systeem van directe schadeafhandeling van motorrijtuigenschades, zoals dat per 1 juli a.s. door verzekeraars als bedrijfsregeling zal worden gehanteerd. Voor een vertaling naar praktijksituaties was tot dusver nog geen gelegenheid. Daar gaat Anita Hol-Bubeck tijdens deze workshop verandering in brengen. Via uitgebreide casusposities wordt ingegaan op de werking van de bedrijfsregeling DSA.

Meer weten »

oktober 2021

Workshop Ongevallenanalyse

7 oktober, 2021 | 13:00 - 16:00
Bureau DFO Hoevelaken,

Het is voor schadebehandelaars belangrijk om tot op zekere hoogte de logica van de lezing van een verzekerde of een tegenpartij bij het ontstaan van een verkeersongeval op waarde te kunnen schatten. Verkeersongevallendeskundige Ger van Laere neemt de schadebehandelaars mee in de intrigerende wereld van verkeersongevallenanalyse en verkeersfraude.

Meer weten »

november 2021

Expertmeeting

25 november, 2021 | 13:00 - 16:00
Bureau DFO Hoevelaken,

Deelnemers leveren zelf casusposities uit de schadebehandelingspraktijk aan die tijdens deze bijeenkomst gezamenlijk worden besproken. Het onderling discussiëren over belangen en juridische posities van belanghebbenden op basis van polisvoorwaarden en wetgeving wordt door de deelnemers als grote meerwaarde van deze meetings ervaren.

Meer weten »

januari 2022

Webinar art. 185 WVW

27 januari | 09:00 - 10:30
Online

Artikel 185 WVW blijft een wetsartikel wat van belang is voor de bepaling van aansprakelijkheid bij een aanrijding van een 'zwakke' verkeersdeelnemer door een motorrijtuig. Zelfs doorgewinterde schadebehandelaars moeten jurisprudentie die samenhangt met dit artikel scherp in de gaten blijven houden om in voorkomende gevallen hun klanten goed bij te kunnen staan wanneer zij schade claimen. Anita Hol-Bubeck neemt de experts in een Teams-sessie mee terug naar de basis, en belicht de actuele ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Meer weten »

februari 2022

Webinar Samenloop

10 februari | 09:00 - 10:30
Online

Wanneer twee of meer verzekeraars dekking bieden voor hetzelfde risico, wordt dat samenloop genoemd. Schadebehandelaars krijgen hier vaak mee te maken, en zullen op de hoogte moeten zijn van verschillen in voorwaarden, eigen risico's, verzekerde waarden, etc. zodat zij de klant optimaal kunnen adviseren en begeleiden bij het claimen van een schade. Aan de hand van praktijkvoorbeelden bespreekt Anita Hol-Bubeck: Wat het verschil is tussen samenloop en oneigenlijke samenloop; De wettelijke regelingen rondom samenloop; Of en in hoeverre er van…

Meer weten »

maart 2022

Webinar Aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door kinderen

10 maart | 09:00 - 10:30
Online

Neem deze situaties: weet jij de antwoorden? Een twaalfjarige jongen raakt zwaargewond doordat hij werd neergestoken door een leeftijdsgenoot. Een driejarig meisje veroorzaakt schade aan de motorkap van een auto doordat zij een blikje via het panorama dak van die auto naar buiten gooide. Een zestienjarige jongen fietst tegen een geparkeerd staande auto aan. Wie is of zijn aansprakelijk voor de veroorzaakte schade? Het kind zelf of de ouders? Is er dekking op een AVP van de ouders of van…

Meer weten »

juni 2022

Expertmeeting, Hoevelaken

2 juni | 08:30 - 12:30
Bureau DFO Hoevelaken,
Meer weten »

Workshop, Hoevelaken

30 juni | 12:00 - 17:00
Bureau DFO Hoevelaken,

Workshop waarin advocaat Flip van Huizen je meeneemt in de schadebehandelingspraktijk van het vervoersrecht

Meer weten »

september 2022

Workshop, Hoevelaken

8 september | 08:30 - 12:30
Bureau DFO Hoevelaken,

Workshop gepresenteerd door advocaat Chris Banis. Thema: Regres in de Praktijk

Meer weten »

oktober 2022

Workshop, Hoevelaken

6 oktober | 12:00 - 17:00
Bureau DFO Hoevelaken,

Workshop gepresenteerd door: Harm Koch, Account director Troostwijk Taxaties: De juiste waarde. Jaap Terhenne, Directeur van Het Nederlands Onderzoeksinstituut: Schadeonderzoek in relatie tot schadevaststelling en continuïteit. Wilco van Schijndel, Adjunct-directeur en Bedrijfsschade-expert Troostwijk Expertises: Schadevaststelling en bedrijfsschades, onafhankelijk, maar met primaire aandacht voor het belang van verzekerde.  

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen